VAKANTIETIPS

Hierbij geef ik je 10 tips waardoor je niet aankomt tijdens je vakantie.

Voor de meesten is dit een uitdaging, daar je vaak meer eet, meer alcohol nuttigt en minder beweegt. Je hebt een ander ritme, als er al een ritme is..

Herken je dit? Wil je voorkomen om met een paar extra kilo's thuis te komen? Dan zijn onderstaande tips zeker de moeite waard!

Fijne vakantie en vergeet niet jouw reactie achter te laten!

Groetjes Stella

1.  Start de dag met een gezond ontbijt

De belangrijkste maaltijd van de dag (lees meer in mijn vorige blog). Sla deze niet over, maar maak er een gezond feestje van. Eet niet elke dag croissants of stokbrood, maar kies voor fruit, havermout of een roerei met groente. 

2.   Zorg voor een gezond tussendoortje

Neem niet elke dag iets lekkers bij de koffie of thee. Kies voor een gezonde snack zoals een gekookt ei, fruit, groente of nootjes. In de ochtend zijn er vaak plaatselijke marktjes waar heerlijk vers fruit en groente verkrijgbaar is, maak er gebruik van!

3.   Probeer 3 hoofdmaaltijden per dag aan te houden

Sla geen maaltijd over. Zo houd je regelmaat in je eetpatroon en houd je je stofwisseling en calorieverbranding constant. Tussentijdse trek wordt meestal gestild met de verkeerde producten. 

4.   Neem een 'koude' lunch, geen warme maaltijd

Kies voor een heerlijk gevulde salade. Deze zijn juist heerlijk in de zomer en vind je tegenwoordig in alle varianten terug op de lunch- of menukaart. Zit je op de camping of in een huisje of appartement? Nog beter; kun je je maaltijdsalade zelf maken! 

5.   Eet genoeg maar niet teveel

Eet zoveel totdat je nog net een beetje trek hebt en neem kleinere porties. Voorkom dat je meer eet dan je wilt en daardoor loom of moe wordt. Houd je energielevel op peil!

6.   Wees zuinig met alcohol en sausjes

Tja deze behoeft weinig toelichting, het zijn de extraatjes die het 'm doen...

7.   Neem liever geen ijs als nagerecht maar b.v. fruit of koffie

Sla je dessert zoveel mogelijk over of kies voor fruit of koffie. Probeer ijs zoveel mogelijk te beperken tot een paar keer als er echt iets heel lekkers op het menu staat.

8.   Spreek van te voren met jezelf af wat je wilt eten

Voorkom dat je gaat 'snaaien', kies bewust! Met de juiste mindset eet je alleen dat wat je wilt. Vraag je zelf niet af; mag ik het eten?, maar wil ik het eten? Oftewel niet vullen maar voeden!

9.   Drink voldoende water

Zorg dat je de hele dag door goed blijft drinken. Begin de dag met twee glazen water (één met citroen zie ook mijn vorige blog). Drink daarnaast voor elke maaltijd ook een glas water. Vermijd calorierijke dranken als frisdrank, vruchtensap en energiedrank. 

10. Blijf bewegen!

Neem je sportspullen mee en ga lekker wandelen, fietsen en zwemmen. En voor de echte fanatiekelingen onder ons; ga hardlopen langs het strand. Belangrijk is, dat je blijft bewegen in je vakantie! Verander je mindset en maak tijd om juist tijdens je vakantie lekker te bewegen. Ook hier is een vakantie voor en je lichaam zal je er dankbaar voor zijn.