Tips voor meer beweging 

Dagelijks een half uur bewegen zorgt ervoor dat je je gezond en vitaal voelt. Het maakt je botten en spieren sterker en het is goed voor je kraakbeen.  Genoeg redenen om te blijven bewegen zou je zeggen, en toch zijn er heel wat mensen die veel zitten en weinig bewegen.

Als je regelmatig beweegt, zul je merken, dat je meer energie krijgt en veel lekkerder in je vel gaan zitten. Je kunt beter met stress omgaan en wordt productiever en creatiever. Je staat vrijwillig eerder op of je gaat na het eten nog. Dat is wat beweging met je doet.

Goed bewegen gaat dan een onderdeel van je dag en je leven worden. En zo hoort het ook als je goed voor je zelf wilt zorgen. Je zult beter presteren op je werk en daarnaast optimaal genieten van je vrije tijd!

Met onderstaande tips help ik je op weg om meer te gaan bewegen.


  1. Plan tijd in om te bewegen. Bewegen zou voor ieder mens een gewoonte zijn, net als tandenpoetsen. Zolang bewegen nog geen vast onderdeel van jouw dag is, helpt het om beweging in te plannen. Plan voor de hele week je beweging in en houd je eraan. Doe dit één maand lang totdat het een vaste gewoonte wordt.
  2. Beweeg samen. Het is zoveel leuker om samen te sporten en elkaar hierin te stimuleren. Als je een keer geen zin hebt, kan je maatje je motiveren om toch te gaan. Zo ben je elkaars stok achter de deur.
  3. Kom elk uur van je (auto)stoel. Heb je administratief werk en zit je veel? Zorg dan dat je elk uur uit je (auto)stoel en in beweging komt. Ga tijdens je pauze een stuk wandelen en als het even kan,  houdt die vergadering dan eens staand. 
  4. Zoek een sport die je leuk vindt. Het is belangrijk om een sport te vinden die je leuk vindt en bij je past, zodat je het ook blijft doen. Ik zie veel mensen die fanatiek beginnen en vervolgens na een paar weken stoppen omdat ze het "te druk hebben of zich niet zo lekker voelen". De werkelijke reden is vaak, dat ze het niet leuk vinden.
  5. Kort maar krachtig. Uren achter elkaar trainen in de sportschool is helemaal niet nodig. Fitter en slanker word je juist door minder lang maar effectiever te sporten. In plaats van één lange training van een uur, kun je beter twee keer een half uur goed bewegen. 
  6. Thuis aan de slag met kracht. Naarmate je ouder wordt, is het juist belangrijk dat je je spieren en gewrichten goed onderhoudt. Met krachttraining versterk je niet alleen je spieren en gewrichten, maar verklein je je kans op osteoporose en je kunt het gemakkelijk thuis doen met gewichten. Leg de gewichten in het zicht, zodat je ze eerder pakt en aan de slag gaat. 
  7. Maak het je prioriteit. Beginnen met sporten is de beste stap die je kunt zetten, maar doorzetten en volhouden is nog veel belangrijker. Uiteindelijk is jouw motivatie bepalend. Zorg dat je nooit met jezelf in onderhandeling gaat over wel of niet bewegen. Ga gewoon, hoe je je ook voelt en hoe druk je ook bent. Je zult merken, dat je achteraf een voldaan gevoel hebt. En dat je lekkerder in je vel gaat zitten!

Wil jij praktische tips over beweging?

Wil jij meer informatie over BeLEEF Lekker Bewegen?

Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Gezonde Groet,

Stella Bergevoet