FEESTDAGEN TIPS

December is aangebroken, dé maand van de verleidingen. Tijdens de feestdagen wordt er meer en vaker gesnoept dan we doorgaans doen.
Nu velen van ons thuis zijn, lijkt het wel of de verleiding nog groter is om minder gezonde keuzes te maken. 

Wil je extra kilo's voorkomen? Lees dan onderstaande tips!


1.  Start de dag met een gezond ontbijt

De belangrijkste maaltijd van de dag (lees meer in mijn blog). Sla deze niet over, maak er een gezond feestje van. Eet niet elke dag croissants of stokbrood, maar kies voor fruit, havermout of een roerei met groente. 

2.  Houd je normale ritme aan

Sla geen maaltijd over; probeer ook tijdens de feestdagen 3 maaltijden per dag te nemen. Zo houd je regelmaat in je eetpatroon en houd je je stofwisseling en calorieverbranding constant. Tussentijdse trek wordt meestal gestild met de verkeerde producten. 

3.  Eet genoeg maar niet teveel

Eet zoveel totdat je voldaan bent en stop dan. Tijdens de feestdagen eet je vaak meer dan je eigenlijk wilt. Voorkom dat je meer eet en je daarna vervelend voelt en loom of moe wordt. Houd je energielevel op peil!

4.  Neem de tijd en geniet

Eet en drink langzaam en met kleine happen en slokjes. Door met een kleine lepel te eten uit een klein kommetje en uit een kleiner glas te drinken, ben je sneller verzadigd. En vergeet vooral niet te genieten!

5.  Kies voor lekkere caloriearme recepten

Verzin kerstrecepten die je zelf kunt maken met minder suiker en magere ingrediënten. Laat je inspireren door mijn suikervrije dagmenu. Kies voor minder sausjes, of maak je sausjes zelf met minder suiker en vet. En serveer vooral veel verschillende groenten!

6. Wees matig met alcohol

Bij elke glas alcohol, moet je lever één uur hard werken om de alcohol af te breken. Je lever heeft als hoogste prioriteit de afbraak van alcohol, omdat alcohol nergens in je lichaam kan worden opgeslagen. Tijdens het verwerken van alcohol komt daardoor je suiker- en vetstofwisseling stil te liggen. Met als gevolg: je lichaam slaat de vetten en suikers op.

7.  Blijf bewegen!

Verander je mindset en maak tijd om tijdens de feestdagen lekker te bewegen. Na de maaltijden is het juist fijn om die winter wandeling te maken en je vetverbranding actief te houden. Kom van de bank af en blijf actief!


De decembermaand is voor  veel mensen een uitdaging; je eet vaak meer, je drinkt meer alcohol en beweegt minder. Je hebt een ander ritme, als er al een ritme is.. 

Doe je voordeel met mijn tips en geniet vooral van de feestdagen!