Tips om buikvet te verbranden

Buikvet verbranden, dat willen we allemaal! Vooral als we ouder worden, zijn er veel mensen die hun extra kilo's kwijt willen.

Te veel buikvet is slecht voor je gezondheid.  Vooral het onzichtbare vet rondom je organen is ongezond. Dit visceraal vet verslechtert de werking van die organen en maakt stoffen aan die ontstekingen veroorzaken.

Veel mensen eten ongemerkt veel producten waar verborgen suikers in zitten. Het is dus belangrijk om je voedingspatroon onder de loep te nemen en te letten op wat je eet. Voorkomen is altijd beter dan genezen.

Mocht je toch buikvet hebben, doe je voordeel met deze tips:


  1. Eet veel oplosbare vezels. Vezels nemen vocht op en worden langzamer verteerd waardoor je langer een verzadigd gevoel houdt en minder gaat eten. Vezels kunnen de hoeveelheid calorieën die je lichaam uit voedsel haalt verlagen en helpen bij buikvet verbranden.
  2. Eet eiwitrijke voeding. Een hoge eiwitinname zorgt voor meer afgifte van het verzadigingshormoon PYY wat je eetlust vermindert. Eiwit versnelt je stofwisseling en helpt voor behoud van spiermassa bij gewichtsverlies. Eet vette vis, rijk aan eiwit en omega-3-vetten!
  3. Doe aan cardiotraining. Dé manier om je gezondheid te verbeteren en calorieën te verbranden en dus buikvet te verminderen.
  4. Doe aan krachttraining.  Alleen een wandelingetje met de hond is niet genoeg. Doe ook aan cardio en krachttaining. Hoe meer spieren, hoe meer vetverbranding. BeLEEF Lekker Bewegen helpt je op weg.
  5. Vermijd transvetten. Als je minder buikvet wilt en je gezondheid wilt beschermen, lees dan de voedingslabels en vermijd transvet.
  6. Vermijd snelle suikers! Deze zorgen voor pieken in je bloedsuiker met extra buikvet als gevolg. Kies juist voor voeding met een lage Glychemische Index en veel vezels. Zo houd je je bloedsuiker stabiel en het geeft je een langer een verzadigd gevoel.
  7. Let op wat je drinkt. Suikerhoudende dranken blijken nog slechter te zijn dan voeding met veel suiker. Ze zitten boordevol vloeibare fructose wat ervoor zorgt dat je buikvet krijgt. Wil je minder buikvet laat dan suikerdranken zoals frisdrank, vruchtensap, en alcohol staan. Vervang dit door water of groene thee. Lees meer...
  8. Vermijd stress. Stress zorgt voor toename van het stresshormoon cortisol waardoor je lichaam buikvet gaat aanmaken. Lees meer...
  9. Zorg voor voldoende slaap. Voldoende slaap is belangrijk als je wilt afvallen. Door te weinig slaap gaat je stofwisseling trager werken en heb je overdag minder energie om te bewegen en te sporten. Ook leidt slaapgebrek tot meer trek en meer eten.
  10. Neem de tijd om te ontspannen. Iedereen heeft naast slapen ook ontspanning nodig. Om je lichaam en geest weer in balans te krijgen kun je gaan mediteren. Sluit je ogen en focus je op je ademhaling. Haal rustig adem door je neus. Merk je dat je adem hoog zit, adem dan rustig omlaag naar je buik. Je lichaam zal hierdoor ontspannen en daardoor kun jij weer helder nadenken. 

Als je de juiste maatregelen neemt om je buikvet te verminderen, geef je lichaam dan 90 dagen de tijd voor een goed en zichtbaar resultaat.

Ga vooral niet extreem diëten, maar kies bewust voor gezonde voeding in combinatie met voldoende beweging, ontspanning en slaap.

Kies voor een duurzame gezonde leefstijl!

Wil jij praktische tips over een gezonde leefstijl?

Wil jij meer informatie over voeding, beweging en ontspanning?

Neem dan vrijblijvend contact met mij op.