Tips om je weer op weg te helpen  

De vakantie zit er weer op. Tijd om de draad weer op te pakken. De overtollige kilootjes weer kwijt te raken en opnieuw in een gezond ritme te komen. Hoe doe je dat en hoe zorg je ervoor dat je het ook op de lange termijn blijft volhouden?

Je ontvangt van mij enkele tips om weer in je ritme te komen.

Vergeet niet jouw reactie achter te laten.

Gezonde Groet,

Stella

1. Maak afspraken met jezelf; de juiste mindset helpt je op weg

Spreek van te voren met jezelf af wat je gaat eten. Zo voorkom je, dat je gaat 'snaaien'. Het gaat uiteindelijk allemaal om de juiste mindset; weet wat je wilt. Vraag je zelf niet af: 'mag ik het eten?', maar 'wil ik het eten?'. Kies bewust en eet bewust!

2. Maak een boodschappenlijst en plan je maaltijden

Maak een planning en laat je voedselinname niet aan het 'toeval' over. Bedenk van te voren wat je deze week wilt eten en maak een boodschappenlijst. Houd je aan deze lijst tijdens het inkopen en laat je niet verleiden tot overige aanbiedingen. Zo voorkom je meteen, dat je teveel en ook de 'ongezonde' snacks in huis haalt. Eenmaal ingekocht en klaargemaakt, zul je zien, dat je ernaar uitkijkt en je ook aan dit voorgenomen dagmenu houdt. Een bijkomend voordeel is, dat je dan niet meer eet dan nodig is!

3. Kies gezonde producten

Ga niet voor de kant-en-klaar maaltijden of fabrieksproducten met meer dan 5 onbekende ingrediënten of E-nummers. Kies bij voorkeur zoveel mogelijk voor pure producten zoals groenten, fruit, aardappelen, zilvervliesrijst etc. Vermijd producten met toevoegingen van suiker, smaak- en kleurstoffen. Deze kun je juist zelf op smaak brengen met kruiden als zwarte peper, zeezout, kurkuma en verse knoflook. Veel gezonder en veel lekkerder. Als je dit eenmaal gewend bent, wil je niet meer anders!

4. Eet zoveel mogelijk op vaste tijdstippen

Eet meerdere malen per dag een kleine gezonde maaltijd. Zo breng je regelmaat in je eetpatroon, houd je je stofwisseling en calorieverbranding blijvend constant en je hebt meer energie. Vermijd het overslaan van een maaltijd. Dit brengt je lichaam juist in disbalans en vaak ga je dit toch overcompenseren bij een volgende maaltijd. En dat willen we juist niet!

5. Eet genoeg maar niet teveel

Vermijd grote porties. Neem kleine borden en zorg, dat je altijd nog een beetje trek over houdt!

Reactie plaatsen

Reacties

Tamara
5 jaar geleden

Punt 1 is briljant. Je hebt helemaal gelijk, eigenlijk WIL ik helemaal niet van die chemische zoete en/of vette dingen eten. Heb daarna nl of last van mijn buik of ik heb een suikerdip.

Nu moet ik alleen nog mijn innerlijke duiveltje herprogrammeren: ik mag het wel, maar ik wil het niet. We gaan voeden ipv vullen :-).

Fedor
5 jaar geleden

Super! Pak het meteen verder op 😃👍