3 Gezonde tips om weer ritme te krijgen

Feestdagen zoals Kerstmis en Pasen kunnen je behoorlijk uit je ritme halen. En dat mag ook, op deze dagen is het extra lang genieten van elkaar en ook van eten en drinken. De kunst is om daarna je balans weer zien te vinden. Met deze tips help ik je op weg om weer in je ritme te komen.

Start de dag met een gezond EN lekker ontbijt

De belangrijkste maaltijd van de dag. Sla deze niet over, maar maak er een gezond feestje van. Laat de overgebleven croissants staan en kies voor yoghurt met fruit en nootjes, een havermout pannenkoek met banaan of een roerei met groente.  

Maak tijdens je lunchpauze een stevige wandeling

Een half uur beweging per dag houd je op gewicht en heeft je lichaam nodig om fit en energiek te blijven. Door een frisse neus te halen in je lunchpauze en flink door te stappen activeer je je stofwisseling die door de feestdagen even een extra zetje kan gebruiken. Red je het niet tijdens de lunch, dan maak je de wandeling na je avondmaaltijd, zodat je toch aan je stappen komt.

Sluit de dag af met een kleine avondmaaltijd

Neem 's avonds een lichte maaltijd, bijvoorbeeld vegetarisch, vis met groente, een salade of soep. Eet daarna niets meer. Zo geef je je darmen niet alleen voldoende de tijd om je voedsel goed te verteren, maar heb je tevens de volgende ochtend stevige trek in een uitgebreid ontbijt.

Wil jij persoonlijk advies?

Vind jij het lastig om in je ritme te komen?

Ben jij de balans al een tijdje kwijt?

Heb jij meer tips nodig en wil jij advies op maat? 

Neem dan gerust contact met mij op voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek.

Gezonde Groet,

Stella Bergevoet