Fit en ontspannen de dag beginnen 

Merk jij, dat je de laatste tijd wat minder energie hebt en al moe aan de dag begint? Dan is het belangrijk dat je een gezonde leefstijl hanteert. Om je op weg te helpen, heb ik alvast een aantal tips voor je.

Doe deze 5 rituelen in de ochtend en je voelt je meteen een stuk fitter en gezonder.  


Gezonde ochtendrituelen

1. Sta meteen op als je wakker bent.

Blijf niet 'snoozen' als de wekker afgegaan is. Door die extra minuten in te dutten, bereiden we ons lichaam voor op een andere slaapcyclus welke snel wordt onderbroken. Hierdoor houd je de rest van de dag een vermoeid gevoel. Lees ook de voordelen van vroeg opstaan.

2. Drink een glas lauwwarm water met citroen.

Na 8 uur slaap kan je lichaam wel wat extra vocht gebruiken. Voeg wat sap van de citroen toe en je hebt ook de gezondheidsvoordelen van die citroen. Daar heb ik al eens een blog over geschreven.  

3. Sla de gordijnen open en ga naar buiten. 

Ons lichaam heeft zonlicht nodig om onze 'lichaamsklok' in te stellen. Dit beïnvloedt belangrijke lichaamsfuncties zoals de slaap-waakcyclus, de hormoonafgifte en de vertering.   

4. Bedenk een plan wat je vandaag wilt doen.

Een doel geeft je kracht, zowel fysiek als mentaal. 

5. Beweeg!

Na 8 uur liggen, is het goed voor je fysieke gezondheid om de boel te rekken en te strekken. Pak een yogamatje en doe wat oefeningen. Weinig tijd? Doe dan wat squats tijdens het tanden poetsen. Ook goed voor je mentale gezondheid; je humeur zal ervan opfleuren.


Hanteer jij een gezonde leefstijl? Begin jij met volle moed aan de dag of kom jij langzaam op gang? Laat jouw reactie achter.

Gezonde Groet,

Stella Bergevoet