Kim (25):

Ik ben Kim Hakvoort, 25 jaar en woon in Gaanderen. Ik ben 5 dagen in de week leerkracht op de Mariaschool in Ulft. Daarnaast werk ik nog bij thuiswedstrijden van de Graafschap achter de bar. Een druk leven met weinig vrije tijd en tijd voor mezelf.

Ik vind het belangrijk om, naast leuke dingen, ook een deel van mijn vrije tijd in te vullen met sport. Ik ben altijd al actief geweest en ik sport nu zo’n 5 lessen in de week. De Xcore en Zumba lessen zijn vaste prik voor mij! Gelukkig maar, want op het moment dat ik de gelukkige winnaar was geworden van 3 maanden begeleiding van Stella had ik die sportlessen hard nodig.

De reden waarom ik heb meegedaan met de winactie van Stella is omdat ik me al te lang niet prettig voel in mijn eigen lichaam. Telkens als ik voor de spiegel sta denk ik: ‘Tja, je bent niet dik…. MAAAAR, dit is niet de jij die je wilt zijn.’ Ik durf geen bikini meer aan, vermijd strakke kledingstukken en winkelen wordt ook steeds minder leuk. Je ziet vaak dat mensen met veel overgewicht aan de slag gaan met een gewichtsconsulent. Maar ook voor mensen die er maar 10 kilo of zelfs minder af willen hebben, is het lastig hun doel te bereiken. Na jaren proberen hoopte ik dat Stella mij verder kon helpen. Ik kan nu alvast verklappen: dat is ontzettend goed gelukt! Mijn nummer 1 reden om de uitdaging met Stella aan te gaan, is haar begeleiding op maat. Écht op maat. Geen crash dieet, geen dingen die MOETEN, ja natuurlijk moeten er dingen, maar allemaal omdat je dat zelf wil en wát/hoé je zelf wil. Ze kijkt nauwkeurig naar hoe jouw leven er uitziet en wat jouw wensen zijn wat betreft voeding en sport. Ik heb anders leren koken en leren boodschappen doen. Er ging een wereld voor me open. Ik had moeite met het gebruiken van de juiste ingrediënten en het aanpassen van mijn kookgewoontes. Ik dacht dat ik al best goed en gezond bezig was maar ik heb me verbaasd over hoeveel ik nog kon veranderen. Discipline is het sleutelwoord tot succes. Stella leerde mij bewuste keuzes te maken en vooral te denken: wíl ik dit, moét dit, vind ik dit écht lekker? En als je er dan voor kiest om wel iets lekkers (ongezonds) te pakken, kies het dan bewust, accepteer het en herpak je de volgende dag. Wat vooral lastig is, is ervoor zorgen dat je niet doorslaat in je ‘snackmoment’. Wat mij erg heeft geholpen is het pakken van een klein bakje, deze vullen met bijvoorbeeld  chips en dat is het dan. Niet pakken uit de grote bak die op tafel staat. In de gesprekken kwam ook naar voren dat ik best streng was/ben voor mezelf. Ik zag een ‘snackmoment’ al snel als heeeeel erg en ik voelde mij er gelijk rot om. Dit meteen opgepakt en besproken met Stella. In zo’n situatie stelt ze je gerust en legt ze uit wat en waarom ik het prima deed.

Mijn 3 maanden begeleiding is nu afgelopen en ik heb het gevoel dat ik, met de handvaten die ik van Stella heb, goed verder kan. Natuurlijk ben je er nog lang niet, maar het feit dat ik de geleerde veranderingen kan blijven toepassen geeft mij een goed gevoel. Ik heb voor de komende tijd nog een aantal weegmomenten in de planning en één consult, om er zeker van te zijn dat ik op de goede weg blijf. De deur voor een ‘check up’ staat altijd open en dat is een geruststelling.

Ter afsluiting nog even het volgende: ik zag erg op tegen de feestdagen en ben ook niet helemaal tevreden over hoe ik deze door ben gekomen. Ik heb me best laten gaan en geaccepteerd dat ik in deze dagen wilde genieten van al het lekkere eten (moet ook kunnen, zei Stella altijd). Na zeker twee weken lekkere dingen te hebben gegeten durfde ik nauwelijks op de weegschaal te gaan staan. Maar wat bleek.. ik was warempel maar 0,2 KG aangekomen!!! Dit was echt een verrassing maar bovenal was het dé ultieme bevestiging dat het werkt wat ik met Stella heb gedaan! Als je wil investeren in het veranderen van je levensstijl, weer lekker in je vel wil zitten en je fit voelen, dan is Stella zeker een aanrader!

Mireille (47)

We zijn nu ruim een half jaar verder. Ondertussen heb ik een heel wat weegmomenten, adviezen en tips gehad hoe ik op een gezonde manier met mijn lichaam kan omgaan. Wat voelt dat goed! Het doel om mij fitter te voelen is bereikt. Doordat ik 3 maanden dagelijks heel consequent met mijn calorie inname bezig ben geweest, heb ik nu inzage gekregen wat wel of niet verstandig is om te eten.

Ik heb geleerd hoe ik keuzes kan maken of ik bepaalde dingen wel of niet ga eten of drinken. Je hoeft echt niet al het 'slechte' te laten staan! Het mooie is, dat ik nu ook veel meer geniet van een ijsje of een wijntje.

Ik ben niet het type dat graag sport en je zult mij ook niet zo gauw in de sportschool vinden. Met voldoende beweging door te wandelen en te fietsen in combinatie met mijn nieuwe voedingspatroon ben ik ruim 20 kilo afgevallen! Trots voel ik mij, dat dit dankzij Stella gelukt is! Uiteraard moet je het zelf doen, maar met een enthousiaste coach als Stella kun je het wel heel goed volhouden om je leefstijl te veranderen.             Dit zul je zelf -zonder hulp- niet snel kunnen bereiken naar mijn mening.

Vanaf half december helpt Stella mij om mijn voedingspatroon in balans te brengen. Ik wilde mij graag fitter gaan voelen. Ik dacht, dat ik behoorlijk gezond at, maar dat viel tegen. Door Stella ben ik tot inzicht gekomen, dat mijn voedingsinname ontzettend piekte, waardoor mijn lichaam in disbalans was.

 

We zijn nu een maand verder. Ik voel me fitter, heb meer energie en ik ben mij veel meer bewust hoe een gezond eetpatroon eruit ziet. Het voelt net alsof mijn lichaam minder hard hoeft te vechten. Ik ben hierdoor ook al een paar kilo afgevallen, terwijl ik veel meer eet dan voorheen. Bedankt voor je enthousiaste coaching Stella! Ik ben er nog niet helemaal, maar met jou als coach, gaat het mij zeker lukken.

Chantal (35)

De eeuwige strijd wordt er nu eentje die ik zelf ga winnen … 

5 jaar geleden ben ik een flink aantal kilo’s afgevallen. De eerste twee / drie jaar ging het op peil houden van mijn gewicht  best oké. Daarna ging het steeds minder goed, met als resultaat 10kg meer op de weegschaal zien dan dat ik gewend was én goed voelde.

Afgelopen zomer ging de knop om en ging ik samen met wat vriendinnen zelf aan de slag met een max aantal calorieën en meer bewegen. Ik verloor de eerste maand 3 kg, blij! Maar door allerlei redenen (lees: smoesjes) verloor al al snel het goede ritme en stond mezelf steeds meer en vaker toe om te snaaien. Ik pak het maandag gewoon weer op hield ik mezelf voor. Niet dus. Tegen de tijd dat het kerstmis was zaten die drie kilo’s er gewoon weer bij aan en was ik terug bij af.

Via via hoorde ik dat Stella bezig was met een opleiding tot voedingsconsulente. Een coach die me helpt om uit te zoeken welke ritme bij me past, welke voedingsmiddelen de juiste keuzes zijn en hoe ik dit alles kan laten aansluiten op mijn leven, zodat het een gewoonte wordt i.p.v. een “moetje”  en het dus blijvend is. Geen dieet, maar een andere manier van omgaan met voeding vs bewegen.

Ja! Dat wil ik!

Een uitgebreide intake, waardoor Stella een goed beeld van mijn huidige leefstijl en patroon kreeg en de onvermijdelijke meet- en weegsessie (als je niet tevreden bent over wat voor een cijfers je dan ziet, is dat toch een kwetsbaar momentje) waren stap 1. Deze inzichten en het doel dat ik mezelf heb gesteld, gaven Stella input om mij de juiste handvaten te geven om te starten. 

Ik verbaas me erover hoe ingenieus je lijf toch in elkaar steekt. Ik was met afvallen altijd gewend om enkel en alleen naar de calorieën te kijken en vooral de koolhydraten te vermijden. Ik koos voor kwark, crackers en salades. Hongerde mezelf als het ware uit.

En nu…? Nu eet ik voor mijn gevoel zo ontzettend veel. Maar ik eet ánders, gebalanceerd … en na 5 weken bezig te zijn merk ik dat dit écht werkt en ik heb geen enkel moment honger gehad, ideaal dus! 

Het was best puzzelen, want het gaat dus niet enkel om calorieën, maar om de verhoudingen tussen eiwitten, vetten en koolhydraten. Het vinden van de juiste combinaties door de dag heen vond ik best lastig. Ik had het nodig om te snappen waaróm ik bepaalde dingen wel of juist niet (samen) moet eten. Stella geeft me die inzichten en dat heeft mijn visie tot voeding serieus doen laten veranderen. De crackers heb ik ingeruild voor volkoren boterhammen … ik eet 3, soms 4 boterhammen op een dag en ik val af! Woehoe!