Lekker Belangrijk!

De feestdagen staan voor de deur. Tijd om stil te staan wat echt belangrijk is. Want daar heb je de rest van het jaar geen tijd voor of wel? Neem jij voldoende tijd voor jezelf en je gezin, familie en vrienden? Neem jij je rust of ga je maar door? Geniet je wel genoeg of neem je daar te weinig tijd voor?

Allemaal vragen waarin het woord tijd een grote rol speelt. Nu het eind van het jaar in zicht is, realiseren we ons, dat het alweer tijd is.... Tijd om te doen wat echt belangrijk is!

Neem Rust

Onze maatschappij staat bol van de stress en we moeten altijd maar bereikbaar zijn. Althans dat vinden we. Een dag zonder ons mobiel is voor de meesten ondenkbaar. Alle elektronica en technologie heeft ons dusdanig onder controle, dat ons natuurlijke slaap- en waakritme behoorlijk in de war is geraakt. Veel mensen hebben slaapproblemen. Begrippen als overspannen en burn-out zijn inmiddels niet meer weg te denken.

Rust nemen betekent eigenlijk tijd voor je zelf nemen en dat doen we te weinig. Die drukke agenda laat het niet toe maken we onszelf wijs. Want 'nietsdoen' is dat geen tijdsverspilling? In een wereld waar internet 24 uur per dag actief is, waar mensen vinden dat ze altijd productief moeten zijn, is nietsdoen geen optie. Maar we hebben altijd de keus, de kunst is om de juiste te maken.

Rust nemen heeft een positief effect op je gezondheid. Je lichaam en geest kunnen herstellen van de dagelijkse inspanningen. Je spieren ontspannen, je bloeddruk daalt en je ademhaling gaat langzamer. Tevens werken je afweersysteem en je spijsvertering beter, waardoor je minder snel ziek wordt. Het nemen van rust zorgt ervoor, dat je weer met een frisse en andere blik naar iets kijkt. Je creatieve denkvermogen is groter en je gedachten positiever. Dus wat let je? Pak die welverdiende rust!

Deel een gezonde maaltijd

Door het drukke leven wat veel mensen hebben, schiet een gezonde maaltijd er vaak bij in. Want ook daar hebben we niet altijd tijd voor. Maar juist die gezonde maaltijd zorgt ervoor dat we fit, energiek en sterk blijven. En dat hebben we nodig om op de been te blijven en alle dingen te doen die we willen doen. Veel mensen denken, dat gezond eten niet lekker is. Het tegendeel is waar! De basis is een goed recept

Je kookt met pure, onbewerkte producten en voegt er de juiste specerijen aan toe. Niet uit een pakje of zakje, maar lekker puur. En voilà; je zet een overheerlijke maaltijd op tafel. Dit hoeft niet tijdrovend te zijn. Vaak zijn de simpelste gerechten het lekkerst. In een gezin met kinderen wel zo makkelijk en lekker! Niet voor niets heet het: minder is meer!

Geniet van de voorpret. Hoe meer je je best hebt gedaan op een maaltijd, hoe meer je er van geniet. De aandacht kan zitten in het samen koken, maar ook in het sfeervol aankleden van de tafel, het mooi opdienen van een gerecht, zelfs al in het boodschappen doen. Uiteindelijk wordt al die aandacht beloond met het samen delen van een heerlijke gezonde maaltijd!

Geniet

Gezond eten en genieten van eten is niet alleen héél goed voor je lichaam maar zeker ook voor je geest. Het geeft je een geweldig gevoel van vrijheid en vreugde. En wat is er nu leuker om dit te delen samen met je gezin. 

Samen

Samen koken, samen eten en genieten. De feestdagen staan in het teken van samen zijn. Waar we de rest van het jaar tekort schieten, willen we in december extra ons best doen door er iets bijzonders van te maken. 

Ga de dingen doen die we onszelf te weinig gunnen; samen die grote puzzel maken, leuke spelletjes doen of die oude kerstfilm kijken die je altijd al hebt willen zien. Neem de tijd en geniet samen!

Ontspannen samen eten en met aandacht; dat is pas gezond! Je geniet meer van je maaltijd en je hebt minder de neiging om te veel te eten. Tijd is het sleutelwoord. Geen tijd zou geen excuus moeten zijn. Maar tijd maken juist een keuze.

Tijd vrij maken dat is pas echt: Lekker Belangrijk!