Hoe gezond leef jij?

Waarom zorgen we zo slecht voor onszelf? Waarom houden we vast aan slechte gewoontes, waar we uiteindelijk zelf het slachtoffer van zijn? De auto is vaak nog beter af met zijn jaarlijkse beurt, APK en de juiste brandstof, zodat hij blijft rijden. Maar ons lichaam heeft heel wat te verduren. Een verplichte jaarlijkse gezondheidscheck zou voor ons mensen helemaal niet verkeerd zijn! 

Want hoe zit dat nu met ons? Leggen wij onszelf niet teveel druk op? Zodat goed voor jezelf zorgen er vaak bij inschiet. We eten te snel en onbewust teveel en niet de meest voedzame dingen. We hebben steeds meer stress, kunnen slecht ontspannen en we bewegen te weinig. We lopen te lang door met klachten en luisteren niet naar ons lijf. 

Herken je dit? Doe dan de TEST hoe gezond leef jij?

Goed zorgen voor jezelf, betekent dat je zowel fysiek als mentaal in balans blijft. Daarvoor heb je energie nodig.  Die energie haal je uit voeding, beweging, ontspanning en rust. Die haal je uit een gezonde leefstijl.

Maar wat nu als die energie in beslag wordt genomen door andere dingen? Dingen die jou energie kosten in plaats van geven. Je hebt dan geen puf meer om iets te ondernemen richting een gezonde leefstijl. Je kunt het gewoonweg niet opbrengen. Omdat je brein in beslag wordt genomen door van alles en nog wat. Herken je dat?

Wat jij nodig hebt, is verandering zodat jij jouw energie weer terug krijgt. Deze verandering zorgt voor positieve energie. Verandering naar een gezonde leefstijl geeft je houvast. Het zorgt ervoor, dat je je balans terugvindt en weer lekker in je vel zit.

Maar hoe doe je dat dan zal je jezelf afvragen ? Hoe ga je jouw gedrag veranderen wat er al jarenlang ingeslopen is? Dat kun je niet in één oogopslag veranderen. Dat heeft tijd, aandacht en vooral wilskracht nodig. Het doorbreken van gewoontes gaat vaak over waar je mee wilt stoppen. Iets wat je vooral niet meer wilt. Zoals stoppen met roken en afvallen. Door deze gedachte focus je juist op datgene wat je niet meer wilt. Hierdoor kan een gewoonte doorbreken voelen als iets negatiefs. Door de kracht van omdenken kun je dit veranderen in een positieve gedachte; ik wil fit en slank worden en lekker in mijn vel zitten.

Dat is de eerste stap in de goede richting. Maar er is meer voor nodig. En dat is vooral wilskracht. Alles wat je op eigen kracht verandert, -en niet opgelegd krijgt- zijn de meest duurzame veranderingen.

Ben jij klaar voor verandering? Test jouw wilskracht!

Langdurige gedragsverandering zonder terugval is niet makkelijk. Als je jezelf een doel gesteld hebt en je beschikt over voldoende wilskracht dan heb je al 2 stappen in de goede richting gezet. Waarom dan niet de koe bij de horens vatten en ervoor gaan?

Gun jezelf de tijd om te investeren in je lichaam.  Gun jezelf een gezond en vitaal leven, want je bent het waard! Door andere keuzes te maken.  Je lichaam krijg je maar één keer. Al het andere kun je vervangen.

Maak de juiste keuze; niet omdat het moet, maar omdat je het wilt!

Gezonde Groet,

Stella Bergevoet