Gelukkiger door Gezond leven

Hippocrates zei het 2400 jaar geleden al: "Let food be thy medicine and let medicine be thy food”.

Gezonde voeding is ontzettend belangrijk voor je lichaam en je geest. Het draagt bij aan een sterk, gezond en gelukkig gevoel. Gezonde voeding kan je gedrag, concentratie, motivatie en slaappatroon positief beïnvloeden. Ook kan het stress verminderen. Allemaal redenen om gezond te gaan eten. Want wie wil zich nou niet gelukkiger voelen?


Geluk 

Wat maakt nu echt blij?Happy & Healthy kruipen steeds dichter naar elkaar toe. Mensen die gezonder leven, zijn gelukkiger. Ook helpt het om te bewegen als je je ongelukkig voelt. Onderschat echter het belang van veerkracht niet. Dat is de sleutel hoe je omgaat met tegenslagen in je leven. 

Hoe veerkrachtig ben je? Iedereen maakt nare dingen mee, echter de één wordt daar ongelukkiger van dan de ander. Een kwart van de Nederlanders heeft last van een psychische aandoening en 50 procent is lichamelijk niet gezond. Heb je een doel in je leven, voel je je verbonden met anderen, kun je je leven zelf vormgeven? Dat zijn allemaal dingen die je extra veerkracht geven.

Gezond eten

Wat kun je nu het beste eten om je lichaam én je geest goed te voeden? Je hersenen zijn een netwerk van miljarden zenuwcellen die met elkaar communiceren via speciale stofjes. Deze zogenaamde neurotransmitters; serotonine, adrenaline, dopamine en endorfine bepalen onder anderen ons gevoel. Een tekort aan deze stoffen kan leiden tot sombere gevoelens. 

Je lichaam kan een deel van deze stoffen zelf maken, maar niet allemaal. Je moet deze dus via voeding binnenkrijgen. Naast gezond eten is voldoende water drinken erg belangrijk, want door vochtgebrek voel je je ongelukkig en sloom.

Ontspan en Geniet

Gezond met eten omgaan betekent ook, dat je kan genieten van een minder gezonde keuze als een gebakje, een zakje chips of een ijsje. De stress die alleen maar gezond willen eten met zich meebrengt, is niet goed voor een mens. Gezond eetgedrag betekent ontspannen met voeding omgaan, dat is pas gezond! 

Daarnaast is voldoende nachtrust naast ontspanning een belangrijke factor voor emotionele stabiliteit. 


Lekker gezond eten en genieten van eten is héél goed voor je geest en kan een geweldig gevoel van blijheid en geluk geven.  De mensen in de Blue Zones weten er alles van! 

Dus: BeLEEF Gelukkig Gezond en Geniet